KFOR  /  Media Center  /  Archive  /  News  /  2017  /  KFOR held Gender Perspective Day 2017  /  KFOR-i mbajti Ditën e Perspektivës Gjinore 2017

KFOR-i mbajti Ditën e Perspektivës Gjinore 2017


PRISHTINË, Kosovë – Dita e Perspektivës Gjinore 2017, e organizuar nga KFOR- i, u mbajt të enjten, më 1 qershor, në hotelin "Sirius" në Prishtinë.
Qëllimi i konferencës ishte të mundësojë një platformë për organizatat ndërkombëtare, organizatat joqeveritare, KFOR-in dhe NATO-n, si dhe organizatat e sigurisë të Kosovës, për të diskutuar tema të lidhura me çështjet gjinore me fokus në "Perspektivën gjinore në siguri" dhe "Gjeneratën e re të Kosovës".
Në fjalën e tij të hapjes, komandanti i KFOR-it, general major Giovanni FUNGO, tha se Dita e Perspektivës Gjinore 2017 jep një shans të madh: të kuptoni se cila është mënyra më e mirë për të transformuar ndryshimin në një vlerë të shtuar. "Kuptimi i gjendjes sociale është një pikë e efektshmërisë së lartë për arritjen e misionit të KFOR-it", tha Komandanti i KFOR-it.

Midis shumë folësve dhe pjesëmarrësve në këtë konferencë, fjalimi i mysafirit u dha nga komandanti i Komandës së Forcave të Përbashkëta të NATO-s në Napoli, Admiral Michelle HOWARD. Ajo theksoi se edukimi i grave mbështet zhvillimin e një vendi. Admirali HOWARD foli për përpjekjet dhe arritjet e grave në të kaluarën dhe të tashmen, në Kosovë dhe gjetkë. "Ky është guximi i shquar; Është ky lloj i aftësisë ripërtëritëse dhe vendosmëria që është thelbësore për ndryshimin e vërtetë ", vlerësoi ajo.

Përkushtimi i KFOR-it ndaj nevojave të popullatës, si dhe akterëve të tjerë të ndryshëm, duke përfshirë organizatat e sigurisë në Kosovë, është një dëshmi e interesit dhe angazhimit të NATO-s në rajon.

Search our content:

Address

KFOR HQ Pristina
Camp Film City
10000, Pristina
KOSOVO

Media Operations

Public Affairs Office
Camp Film City
10000, Pristina
KOSOVO